Εφαρμόζετε σωστά το μακιγιάζ σας;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί το μακιγιάζ από ένα ανοιχτόχρωμο πουκάμισο;
Share on facebook

Η πρακτική δεν είναι πάντα τέλεια.

Μπορεί να έχετε κάνει τα πρώτα σας βήματα όταν παρακολουθούσατε την μεγαλύτερη αδερφή ή τη μητέρα σας και στη συνέχεια εσείς και οι φίλες σας αρχίσατε να πειραματίζεστε με lipglosses και body glitter στο γυμνάσιο. (Θυμηθείτε αυτή την τάση!) Τώρα, ίσως είστε βομβαρδισμένοι με περισσότερα μαθήματα ομορφιάς Insta από ότι θα μπορούσατε ποτέ να έχετε χρόνο να παρακολουθήσετε.

Αλλά: Έχετε πάρει τις σωστά συμβουλές και τα κόλπα όλα αυτά τα χρόνια;

Χρησιμοποιώντας πάρα πολύ μακιγιάζ, εφαρμόζοντας τα εσφαλμένα προϊόντα ή ακόμα και χρησιμοποιώντας τα σωστά πράγματα με τη λάθος σειρά, για παράδειγμα, μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτήσετε μια φρέσκια, άψογη εμφάνιση.

Mάθετε αν οι ικανότητες μακιγιάζ σας είναι σε καλό σημείο, ή υπάρχει περιθώριο για βελτίωση.
Η απάντηση:
Τυπικά, η ίδρυση πρώτα.

Εάν χρησιμοποιείτε βάση εφαρμόστε πρώτα το make-up ως θεμέλιό και το concealer σας δεύτερο. Γιατί; Το make up προορίζεται γαι να εξισορροπήσει τον τόνο του δέρματος και να μειώσει την εμφάνιση κηλίδων και αποχρωματισμών.Ενώ το concealer το χρειάζεστε για να φωτίσετε και να αποδόσετε λάμψη.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιήσετε μια βάση πούδρας, βάλτε πρώτα το concealer σας. Κάνοντας το αντίστροφο θα μπορούσατε να οδηγήθείτε σε μια ματιά που είναι λιγότερο ομαλή.

Ποιο εργαλείο διευκολύνει την πιο φυσική εμφάνιση; Ένα σφουγγάρι μακιγιάζ ή ένα πινέλο μακιγιάζ;
Η απάντηση:
Εξαρτάται.

Η εφαρμογή της βάσης μέσω ενός σφουγγαριού μακιγιάζ καθιστά εύκολη την ομαλή, αεροστεγανή εμφάνιση. (Pro tip: Βρέξτε λίγο πρώτα το σφουγγάρι για ακόμα καλύτερη ανάμειξη.)
Φτηνές βούρτσες μακιγιάζ, από την άλλη πλευρά, μπορεί να μην σας δώσουν ένα άψογο τελικό αποτέλεσμα.
Εάν χρησιμοποιείτε ποιοτικές βούρτσες μακιγιάζ ή ακόμη και τα δάχτυλά σας και παίρνετε το αποτέλεσμα που θέλετε είστε στι σώστο δρόμο!

Αν κάποιος κυριολεκτικά ποτέ δεν φοράει μακιγιάζ, τι πρέπει να κάνοει όταν το χρειάζεται;
Ζητήστε τη βοήθεια ενός φίλου που ξέρει!
Η απάντηση:
Σίγουρα τα λιγότερα είναι περισσότερα!

Εάν πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίσταση (δηλαδή, είστε παράνυμφος ή νύφη και πρόκειται να είστε σε φωτογραφίες που πραγματικά θα τυπωθούν και πλαισιωθούν), τότε ναι, ίσως είναι καλύτερο να προσλάβετε επαγγελματία.

Ακολουθούν τα τέσσερα κύρια πράγματα που πρέπει να κάνετε για φυσική λάμψη και ομορφιά:

  • Κουνήστε στη μάσκαρα (ξεκινώντας από τη ρίζα και ανεβαίνοντας), έτσι ώστε οι βλεφαρίδες σας να φαίνονται μεγαλύτερες.
  • Χρησιμοποιήστε το concealer για να καλύψετε τις ατέλειες και να λαμπρύνετε την περιοχή κάτω από τα μάτια.
  • Εφαρμόστε μπρονζέ ή τριανταφυλλί χρώμα στις κορυφές από τα μάγουλά σας.
  • Όταν πρόκειται για το highlighter, ισχύει το λιγότερα είναι περισσότερα. Εφαρμόστε μόνο στα ψηλά σημεία του προσώπου σας (δηλαδή, τα ζυγωματικά, τη γέφυρα της μύτης, το φλοιό των οστών και το τόξο του κόμπου των χειλιών).
  • Εφαρμόστε ένα lip balm για πιο υγιή χείλη.

Χαμογελάστε στον εαυτό σας όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι διαφορετικό για εσάς σήμερα. «Κόψατε τα μαλλιά σας;»

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί το μακιγιάζ από ένα ανοιχτόχρωμο πουκάμισο;

Η απάντηση: Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι ρύθμισης.

Η ανάμειξη του μακιγιάζ σας κατά μήκος της σιαγόνας σας και σε μέρος του λαιμού σας είναι κρίσιμη για όποιον εφαρμόζει μια πλήρη εμφάνιση κάλυψης. Για να αποφύγετε τη μεταφορά μακιγιάζ σε ένα λευκό μπλουζάκι ή πουλόβερ, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

💋 Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει προϊόντα που δεν περιέχουν λάδι.

💋 Χρησιμοποιείτε πάντα ένα σπρέι ρύθμισης, το οποίο θα τραβήξει το μακιγιάζ σας έτσι ώστε να μην μεταφερθεί στα ρούχα σας.