Γνωρίστε το είδος των νυχιών σας!

Λοιπόν, αν τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε δεν είναι σωστά για τον τύπο των νυχιών σας, θα μπορούσατε πραγματικά να τα καταστρέφετε άθελά σας.
Share on facebook

Η αλήθεια είναι, ακριβώς όπως το δέρμα και τα μαλλιά, τα νύχια διακρίνονται σε τύπους – πέντε, στην πραγματικότητα.

Τα νύχια μπορεί να είναι ξηρά, εύθραυστα, κατεστραμμένα, μαλακά ή φυσιολογικά και πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογα. Δείτε πώς μπορείτε να διαγνώσετε τον συγκεκριμένο τύπο νυχιών – και πώς να τα φροντίσετε!

Ξηρά νύχια

Τα ξηρά νύχια δεν έχουν λάμψη και είναι θαμπά. Επιπλέον, αν τρέξετε τον αντίχειρά σας πάνω από το νύχι, θα καταλάβετε αντίσταση αντί να ολισθαίνει καθαρά. Το μυστικό για τη θεραπεία των ξηρών νυχιών είναι να τα ενυδατώσετε – η βιταμίνη Ε είναι φανταστική για αυτό (ακριβώς όπως και στο ξηρό δέρμα), τρίψτε την απευθείας στα νύχια πρωί και βράδυ. Βοηθά επίσης να φοράτε πάντα μια ενυδατική βάση για να ενυδατώσετε και να αποφύγετε την περαιτέρω.

Εύθραυστα νύχια

Πιέστε απαλά τις πλευρές των νυχιών σας. Εάν το νύχι σας δεν λυγίζει, υπάρχουν πιθανότητες να έχετε εύθραυστα νύχια. Αυτά δεν έχουν καθόλου υγρασία! Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν έχουν ευελιξία και θρυμματίζονται. Αυτό κάνει τους περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν σκληρυντικό των νυχιών, αλλά αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε καθώς κάνει το νύχι ακόμα πιο άκαμπτο. Είναι καλύτερο να αυξήσετε την ευκαμψία με αμυγδαλέλαιο. Το σχήμα των νυχιών σας θα γίνει δυναμικό. Το καλύτερο είναι ένα σχήμα oval (όπου οι πλευρές του νυχιού παραμένουν ευθείες και μόνο στην κορυφή είναι στρογγυλεμένο), καθώς αυτό βοηθά το νύχι να αντιδρά σε τυχόν κραδασμούς καλύτερα.

Κατεστραμμένα νύχια

Εάν τα νύχια σας είναι ξεφλουδισμένα ή σχισμένα, ανήκετε σε αυτή την κατηγορία. Αυτά συνήθως προκαλούνται από σοβαρή αφυδάτωση. Βοηθήστε τα με θεραπεία βάσης. Αυτό θα αποτρέψει τη δημιουργία φυσαλίδων αέρα με αποτέλεσμα να σταματήσει το ξεφλούδισμα!
Πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι τα κύτταρα που αναπτύσσονται μέχρι την επόμενη φορά είναι ισχυρά και υγιή.

Μαλακά νύχια

Εάν τα νύχια σας λυγίζουν με την παραμικρή επαφή και σπάνια μεγαλώνουν πέρα από το δάκτυλό σας, έχετε τα μαλακά νύχια. Για να τα επαναφέρετε στην ιδανική μορφή, πρέπει να τα σκληρύνετε. Ο απλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να εφαρμόσετε ένα σκληρυντικό νυχιών ή να δοκιμάσετε το τρίψιμο σε λίγο αιθέριο έλαιο του elemi. Στην πραγματικότητα, κάθε λάδι θα συμβάλει στην ενίσχυση των μαλακών νυχιών καθώς διατηρεί τον κύριο εχθρό τους, το νερό, το οποίο τους μαλακώνει ακόμα περισσότερο.

Πάντα φοράτε γάντια όταν πλένετε και εφαρμόζετε κρέμα χεριών μετά το πλύσιμο των χεριών σας.

Κανονικά νύχια

Εάν δεν έχετε κανένα από τα παραπάνω προβλήματα – τα νύχια σας κάμπτονται ελαφρώς όταν πιέζονται, φαίνονται ροζ και λαμπερά και μεγαλώνουν εύκολα – είστε τυχεροί, έχετε φυσικά κανονικά νύχια. Προσπαθήστε να τα κρατήσετε έτσι, ενυδατώντας τα τακτικά με κρέμες χεριών και αποφεύγοντας τα σκληρά απορρυπαντικά και το υπερβολικά ζεστό νερό.