Γυναίκες >50 ετών: Μυστικά του μακιγιάζ για τις αγαπημένες μας!

Για να ξεκινήσετε με τις τεχνικές του μακιγιάζ το σύνθημα θα πρέπει να είναι "Λιγότερο είναι περισσότερο"!
Share on facebook

Πολλές ορμονικές αλλαγές πραγματοποιούνται μέσα στο σώμα μιας γυναίκας όταν περνάει από τη φάση της εμμηνόπαυσης. Πολλές ασθένειες και καταστάσεις συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της εμμηνόπαυσης, συμπεριλαμβανομένων μερικών δερματικών διαταραχών. Οι ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης είναι δύο από τις πιο συνηθισμένες στις γυναίκες άνω των 50 ετών.


Ακριβώς όπως η χρωστική ουσία στα μαλλιά μας αλλάζει και γίνεται γκρίζα, η μελανίνη στο δέρμα μας αλλάζει επίσης. Αυτή είναι η “Μητέρα Φύση” που είναι ευγενική, ώστε ο τόνος του δέρματος μας να ταιριάζει με τα γκρι μαλλιά μας.

Για να αποφύγετε τα κενά κατά την εφαρμογή της σκιάς ματιών, εφαρμόστε την προς μια κατεύθυνση και στη συνέχεια προς την άλλη (εμπρός και πίσω). Αυτό θα αποτρέψει την εμφάνιση της διακεκομμένης γραμμής. Αν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να επιτύχετε μια σταθερή γραμμή, βάλτε το δάχτυλό σας δίπλα στο εξωτερικό του ματιού σας και τραβήξτε απαλά το βλέφαρό σας προς τα μαλλιά σας το τεντώνοντας. Ενώ κρατάτε αυτό το τέντωμα, εφαρμόστε το eyeliner με το άλλο σας χέρι.

Για να ξεκινήσετε με τις τεχνικές του μακιγιάζ το σύνθημα θα πρέπει να είναι “Λιγότερο είναι περισσότερο”!

Απολέπιση πριν ξεκινήσετε τη ρουτίνα μακιγιάζ: Βλέπετε ότι το δέρμα σας είναι απαλλαγμένο από νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αν δεν έχετε ακολουθήσει ποτέ μια ρουτίνα απολέπισης του δέρματος, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε. Υπέροχα είναι τα διφασικά γαλακτώματα νερού με έλαια που. μπορούν επίσης να ενσωματωθούν με φυτικά έλαια (π.χ. καρύδα, σουσάμι, κρόκος) και συνθετικούς εστέρες (π.χ. μυριστικός ισοπροπυλεστέρας, παλμιτικός οκτυλεστέρας, παλμιτικός ισοπροπυλεστέρας).
Η υγρασία στο δέρμα και τα χείλη θα σας κάνουν αμέσως να φανείτε νεότεροι. Ωστόσο, το δέρμα αλλάζει καθώς γερνάτε, οπότε θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα που είναι κατάλληλη για τον τρέχοντα τύπο δέρματος.

Ρουζ στο μάγουλό σας: επιλέξτε ένα που έχει σβήνει στο χρώμα και είναι βασισμένο σε κρέμα, το οποίο αναμειγνύεται εύκολα. Χαμογελάστε και εφαρμόστε το ρουζ στα μήλα των μάγουλων και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά. Το ρουζ πρέπει να εμφανίζεται σαν τα μάγουλά σας να έχουν μια φυσική λάμψη και να μην καταλήγουν να φαίνονται σκούρα.
Αφού εφαρμόσετε όλα τα κρεμώδη προϊόντα, έπειτα εφαρμόστε μία μεταξένια χαλαρή σκόνη. Αντί να το εφαρμόζετε με μια βούρτσα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα βελούδινο πινέλο πούδρας. Αυτή η τεχνική θα κρατήσει το μακιγιάζ σας στη θέση του χωρίς να το μετακινήσετε.
.
Καθορίστε τα μάτια σας με το eyeliner. Δοκιμάστε να φέρετε την επένδυση ελαφρώς προς τα πάνω στην εξωτερική γωνία του ματιού. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι ματιών για να γεμίσετε το χάσμα που δημιουργήθηκε λόγω των ρυτίδων. Ποτέ μην εφαρμόζετε το eyeliner στο κάτω μέρος των καπακιών.
Το επόμενο πράγμα που πρέπει να εφαρμόσετε είναι η μάσκαρα. Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε μόνο ένα στρώμα και μόνο στις άνω βλεφαρίδες.
Επίσης, καθώς τα φρύδια σας γίνονται πιο αραιά και το χρώμα εξασθενεί, ίσως να θέλετε να τους δώσετε επιπλέον ορισμό με σκόνη, μολύβι ή γέλη που είναι κοντά στο φυσικό χρώμα των μαλλιών σας.
Αλλά θυμηθείτε, εφαρμόστε το χρώμα με ένα ελαφρύ άγγιγμα. Να είστε προσεκτικοί με τις shimmer σκιές ματιών, καθώς μπορούν να τονίσουν ανατριχιαστικά το βλέφαρο. Επιλέξτε σκιές των οποίων η υφή δεν φαίνεται να στεγνώνει στα καπάκια σας ούτε έχει υπερβολική λάμψη. Συχνά, οι ουδέτερες αποχρώσεις είναι πιο κολακευτικές από τις τολμηρές.
Το επόμενο βήμα είναι ο χρωματισμός των χειλιών σας. Αν απλά δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς περίγραμμα χειλιών, επιλέξτε ένα που είναι ουδέτερο σε τόνο και εφαρμόστε ελαφρά και στη γραμμή των χειλιών, όχι έξω από αυτά. Επίσης, τα χείλη πρέπει να χρωματιστούν πολύ ελαφρά. Όταν φοράτε δροσερά ρούχα, επιλέξτε μια τριαντάφυλλένια απόχρωση κραγιόν, και για ζεστασιά, κοραλλιογενείς αποχρώσεις.
Θυμηθείτε να συνδυάσετε το μακιγιάζ σας. Είτε είναι η σκιά στα μάτια σας, το θεμέλιο ή το ρουζ στο πρόσωπό σας, ή το χρώμα στα φρύδια σας, η ανάμιξη κάνει μια απίστευτη διαφορά προς το καλύτερο, αν το μακιγιάζ ενισχύει ή μειώνει την εμφάνισή σας.