Οδηγός για αρχάριους: Εφαρμογή του μακιγιάζ σας στην σωστή σειρά

Για πολλούς, το μακιγιάζ είναι ένα απολαυστικό κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας.
Share on facebook

Αν και δεν είναι απολύτως απαραίτητο να αισθάνεστε όμορφα, μπορεί ασφαλώς να έχει θετική επίδραση στο πώς νιώθουμε. Ταυτόχρονα, μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ντροπαλές αν κάτι πάει στραβά. Για παράδειγμα, αν ξεχάσουμε να βάλουμε μάσκαρα, ενώ έχει βραδιάσει φοράμε γυαλιά ηλίου!
Έτσι, για να βοηθήσετε στην ανακούφιση των προβλημάτων των μακιγιάζ σας, βρήκαμε στη βάση δεδομένων των καλλιτέχνων μακιγιάζ τη λύση!
Αυτή είναι η σωστή σειρά εντολών ,ώστε να εφαρμόσετε το μακιγιάζ
Βήμα 1: Ενυδάτωση
Η άψογη εφαρμογή μακιγιάζ ξεκινάει με τη σωστή φροντίδα του δέρματος. Δεν πρέπει ποτέ να εφαρμόσετε μακιγιάζ χωρίς να κάνετε ενυδάτωση πρώτα.
Εφαρμόζω αρχικά ενυδατική κρέμα έτσι ώστε να έχει χρόνο να την απορροφήσει το δέρμα. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι οι ξηρές κηλίδες στο πρόσωπό σας θα φαίνονται στεγνές όταν εφαρμόσετε το make up.
Κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, επιλέξτε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα και έναν ορό θρέψης. Εάν κάνετε μακιγιάζ σε ψυχρότερους μήνες, μπορεί να χρησιμοποιήσετε μία ενυδατική κρέμα όχι πολύ λεπτής υής, για να κλειδώσετε την υγρασία όλη την ημέρα.
Βήμα 2: Βασικό μακιγιάζ
Τώρα που το πρόσωπό σας είναι πλήρως ενυδατωμένο, ήρθε η ώρα να βάλετε το μακιγιάζ σας. Μπορεί να αναρωτιέστε, ποιο βασικό προϊόν πηγαίνει πρώτο; Σωστά μαντέψατε! Το make up.
To Concealer πηγαίνει δεύτερο.
Εάν η περιοχή των ματιών σας, σας ανησυχεί, επιλέξτε πορτοκαλί ή ροζ concealers για να φωτίσετε τις σκοτεινές περιοχές γύρω από τα μάτια .
Βήμα 3: Μάτια
«Τα μάτια είναι δεμένα με τα χέρια, ενώ το βλέμμα είναι δεμένο με την καρδιά..», όπως αναφέρεται και στην γνωστή παραβολή.
Ήρθε η ώρα να προσθέσετε σαγήνη στο βλέμμα σας. Αν τα μάτια παπαρούνας είναι η ειδικότητά σας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην σωστή σειρά για την εφαρμογή μακιγιάζ στα μάτια.
Εφαρμόζω πρώτα το eyeliner μου, εφαρμόζω στο καπάκι το χρώμα μου, σκιάζω με μια σκοτεινή σκιά την εξωτερική πλευρά και εφαρμόζω ξανά το καπάκι, αφού ολοκληρώσω την σκίαση για να πετύχω διάρκεια.
Αν έχετε ιδρωμένα καπάκια, όπως και εγώ, αυτό το τέχνασμα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα μάτια του.
Ακολουθεί η εφαρμογή μασκάρας για να κρύψει τις διαρροές σκιάς ή τις ατέλειες στις βλεφαρίδες.
Βήμα 4: Φωτοσκιάσεις
Όταν έρθει η ώρα να διαμορφώσετε τα μάγουλα, η ακρίβεια είναι το κλειδί για να κάνετε την εμφάνισή σας κόκκινη χαλί έτοιμη.
Σας προτείνω να εφαρμόσετε bronzer και highlighter, αλλά SOS μόνο στα σωστά σημεία, εκτός εάν θέλετε να δείχνετε γυναίκα των ΄80s!
To bronzer πηγαίνει πέρα από τα ζυγωματικά, οπότε είναι σημαντικό να το εφαρμόσετε πρώτα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ρουζ στα μήλα του μάγουλου και ανακατέψτε διακριτικά το χρώμα στο μάγουλο σας. Και τέλος, το highlighter τοποθετείται στο ψηλότερο σημείο των ζυγωματικών με μικρότερο πινέλο για μια μικρή πινελιά, αλλά σημαντική πινελιά.
Βήμα 5: Χείλη
Το τελευταίο βήμα για να τελειοποιήσετε το μακιγιάζ σας!
Για να εφαρμόστε το σε στεγνά χείλη. Προσθέστε ένα ενυδατικό lip balm ή κραγιόν, gloss για γυαλάδα με περίγραμμα στον φυσικό σας τόνο.