Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση ελαίου αβοκάντο στο δέρμα μου;

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιώ λάδι αβοκάντο; Το λάδι αβοκάντο είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, περιλαμβάνει απαραίτητα λιπαρά οξέα, μέταλλα και βιταμίνες.
Share on facebook

Αλλά σκεφτήκατε ποτέ να χρησιμοποιήσετε αυτό το νόστιμο φρούτο για να απαλύνει και να θεραπεύσει το δέρμα σας;

Το απορροφητικό έλαιο πιστεύεται ότι έχει πολλά οφέλη για το δέρμα σας, όπως η τέλεια ενυδάτωση για ξηρά χέρια ή για φυσική ηλιοθεραπεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι αβοκάντο απευθείας στο δέρμα σας ή να το αναμίξετε με τα αγαπημένα σας προϊόντα ομορφιάς.

Υπάρχουν οφέλη για τη χρήση ελαίου αβοκάντο στο δέρμα μου;
Τα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη μέσα στο λάδι αβοκάντο βοηθούν το δέρμα σας να παραμείνει λείο, ισχυρό και ελαστικό. Μπορείτε να αγοράσετε λάδι αβοκάντο σε οποιοδήποτε κατάστημα υγιεινής ή παντοπωλείου και να το χρησιμοποιήσετε για:

καταπολέμηση φαγούρας δέρματος
θεραπεία σκασμένου δέρματος
αναπλήρωση ξηρού δέρματος
ενυδάτωση δέρματος
προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία
προστασία από τη φθορά των ελευθέρων ριζών

Μερικοί άνθρωποι μπορούν να αναφέρονται στο λάδι αβοκάντο ως αιθέριο έλαιο, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές. Το παχύ και πράσινο χρώμα του λάδι αβοκάντο, το κατατάσει στα λάδια.

Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένα λιπαντικά που αποστάζονται από τα αρωματικά μέρη ενός φυτού, όπως η ρίζα ή τα φύλλα. Τα έλαια μεταφέρονται από τους σπόρους, τα καρύδια ή άλλα λιπαρά μέρη του φρούτου και χρησιμοποιούνται για την αραίωση των αιθέριων ελαίων. Τα αιθέρια έλαια εξατμίζονται και έχουν ισχυρές μυρωδιές, ενώ τα λάδια δεν το κάνουν.

AVOCADOOIL: Θρεπτικό λάδι πλούσιο περιέχει βιταμίνες Α, Β, D, Ε και φυτοστερόλες. καθώς και κάλιο – γνωστή ως ορυκτό της νεότητας. Περιέχει επιπλέον, πρωτεΐνες, λεκιθίνη, β-καροτένιο και περισσότερο από 20% βασικά ακόρεστα λιπαρά οξέα (παλμιτικό, παλμιτελαϊκό, στεατικό, ελαϊκό, λινελαϊκό και λινολενικό) και τριγλυκερίδια (όπως και τα υπόλοιπα έλαια), τα οποία υπάρχουν σε ποσοστό 42% στο ανθρώπινο σμήγμα, συνεπώς το λάδι avocado μιμείται το σμήγμα προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την εμφάνιση ξηρότητας στο δέρμα.


Προφίλ λαδιού αβοκάντο
♥ Επιστημονικό όνομα:

Persea americana

♥ Άλλα ονόματα:
Το αβοκάντο ονομάζεται επίσης αχλάδι αβοκάντο και αχλάδι «αλλιγάτορας» (λόγω του ακατέργαστου πράσινου δέρματός του)

♥ Προέλευση:
Νότιο Κεντρικό Μεξικό

♥ Χρώμα και μυρωδιά:
Αυτά εξαρτώνται από το είδος του ελαίου αβοκάντο: εάν είναι εκλεπτυσμένο ή μη επεξεργασμένο. Το χρώμα του μη επεξεργασμένου & ψυχρής πίεσης λαδιού αβοκάντο είναι σκούρο πράσινο και έχει καρυδιού μυρωδιά. Εν τω μεταξύ, το εξευγενισμένο έλαιο αβοκάντο είναι ανοικτό κίτρινο και άοσμο. Και οι δύο τύποι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φροντίδα του δέρματος / μαλλιών.

♥ Υφή:
Το λάδι αβοκάντο είναι ένα παχύ έλαιο. Αλλά εξακολουθεί να διεισδύει εύκολα στο δέρμα, χωρίς να το αφήνει λιπαρό!

♥ Διάρκεια ζωής:
1 χρόνος

♥ Δυνατότητα ερεθισμού:
Χαμηλός

♥ Προφυλάξεις & Συμβουλές
Πριν από τη χρήση, κάντε μια δοκιμή εμπλάστρου στο εσωτερικό αγκώνα / καρπό σας για να δείτε ότι το λάδι αβοκάντο δεν ερεθίζει το δέρμα σας.
Ψύψτε το λάδι αβοκάντο για να αποφύγετε την τάγγιση.
Αποφύγετε την υπερβολική εφαρμογή σε δέρμα επιρρεπή σε ακμή ή υπερβολικά λιπαρό δέρμα.