Το εγχειρίδιο τύπου δέρματος

Ο καθένας έχει έναν τύπο δέρματος... Σωστά; Λάθος! Εσύ τι τύπο δέρματος έχεις; 😍
Share on facebook

Ο τύπος δέρματος είναι ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα της ομορφιάς.

Είναι αυτή η αόριστη, λέξη-κλειδί που λένε οι περισσότεροι… Και αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν το δικό τους.


Ξηρό δέρμα
Σφικτή επιδερμίδα; Φραγή; Tο κλειδί για να διαπιστώσετε εάν έχετε ξηρό δέρμα έχει να κάνει με το πώς αισθάνεστε το πρωί. Εάν ξυπνάτε με ξεφλούδισμα και τείνετε να αισθάνεστε σαν να χρειάζεστε παχύτερες κρέμες για να διατηρήσετε το δέρμα σας φυσιολογικό, ίσως ανήκετε εδώ. Το αντίθετο είναι ότι μπορεί να έχει λιγότερους φραγμένους πόρους από άλλους τύπους δέρματος. Το μειονέκτημα είναι ότι θα χρειαστεί να αλλάξετε το moisturizer. Ειδικά προϊόντα ή περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί επίσης να προκαλέσουν ξηρότητα, όπως αλκοολούχα καθαριστικά, τεχνητό άρωμα και κρύος αέρας.
Η ρουτίνα ξηρού δέρματος
Κάθε πρωί
Καθαρίστε με ένα προϊόν ενυδάτωσης – θα θέλετε ένα με αλόη, γλυκερίνη, κεραμίδια ή υαλουρονικό οξύ στην ετικέτα. Εάν το δέρμα σας είναι εξαιρετικά ξηρό, ίσως μπορείτε να παραλείψετε ένα πρωινό καθαρισμό εξ ολοκλήρου, αλλά βεβαιωθείτε ότι θα δροσίσετε το πρόσωπό σας με λίγο νερό. Στη συνέχεια, ενισχύστε τα επίπεδα ενυδάτωσης με έναν υαλουρονικό ορό ή ουσία και τελειώστε με μια ενυδατική κρέμα.
Κάθε βράδυ
Πλύνετε με ένα καθαριστικό λαδιού. Εφαρμόστε με έναν ορό ή ουσία υαλουρονικού οξέος και έπειτα μια ενυδατική κρέμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να ενυδατώσετε με μια λεπτή λοσιόν και να την σφραγίσετε με ένα ελαφρύ έλαιο προσώπου – προσέξτε για συστατικά όπως λάδι jojoba, ηλιέλαιο, έλαιο σπόρου κνήκου και βερίκοκο.
Μην υπερβάλλετε!!

Ελαιώδης
Είσαι ο σπάνιος άνθρωπος που όταν χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο για να μιλήσει , και εξετάζει την οθόνη μετά την λήξη της συνομιλίας και βλέπει μια λιπαρή ταινία; Συγχαρητήρια! Έχετε λιπαρό δέρμα.

“Αυτός ο τύπος δέρματος είναι επιρρεπής σε φραγμένους πόρους και σπασίματα … το αντηλιακό και το μακιγιάζ σας μπορεί να φαίνονται να σκαρφαλώνουν ή να γλιστρήσουν”. Και οι πόροι σας φαίνονται μεγαλύτεροι.. Το λιπαρό δέρμα συχνά δεν χρειάζεται πολλή ενυδάτωση, αλλά χρειάζεται ένα ισχυρό πλύσιμο για να καταπολεμήσει την παραγωγή ελάιων και να κρατήσει τους πόρους καθαρούς. Η ανάκαμψη; Το λιπαρό δέρμα τείνει να ωριμάσει αρκετά καλά. Οι ρυτίδες είναι στο μέλλον όλων, αλλά η δική σας μπορεί να είναι πιο κάτω από αυτόν τον δρόμο!
Η λιπαρή ρουτίνα δέρματος
Κάθε πρωί
Θα χρειαστείτε ένα καθαριστικό που μπορεί να απομακρύνει το λάδι που παράγει το δέρμα σας όλη τη νύχτα, να κάνει ελαφρώς απολέπιση με σαλικυλικό οξύ. Έτσι θα ξεγελάσετε το δέρμα σας για να παράγει λιγότερα έλαια και για να αποφύγετε να φράξει τους πόρους σας. Τα καλύτερα περιλαμβάνουν συστατικά όπως η νιασιναμίδη, το σαλικυλικό οξύ και το έλαιο δέντρων τσαγιού. Για εξαιρετικά λιπαρό δέρμα, μερικές φορές υαλουρονικό οξύ μπορεί να αντικαταστήσει μια ενυδατική κρέμα. Διαφορετικά, αναζητήστε μια ενυδατική κρέμα που είναι ελαφριά, αλλά εξαιρετικά ενυδατική.
Κάθε βράδυ
Διπλός καθαρισμός! Ξεκινήστε πρώτα με ένα καθαριστικό λαδιού και στη συνέχεια, πλύνετε ξανά με το πρωινό καθαριστικό.
Κάθε εβδομάδα εφαρμόστε μια μάσκα αργίλου για 20 λεπτά. Βρείτε μία που συνδυάζει τα συστατικά του πηλού με λίγη ενυδάτωση, όπως η αλόη.

Συνδυασμός
Συνδυασμός του δέρματος είναι το κοχύλι της φροντίδας του δέρματος. «Συνδυασμός ανθρώπων μπορεί να είναι λιπαρός σε ορισμένες περιοχές και να στεγνώσει σε άλλους, και συνήθως αυτό επιδεινώνεται από τα προϊόντα ή τον καιρό». Η ζώνη Τ είναι συνήθως η ελαιώδης περιοχή και η περιφέρεια του προσώπου και των μάγουλων είναι συνήθως ξηρότερη.

Δώστε προσοχή στο πώς αισθάνεται το δέρμα σας καθώς αλλάζουν οι εποχές – μπορεί να βελτιωθεί ή να επιδεινωθεί ανάλογα με τις συνθήκες.
Η Συνδυασμένη Δερματική Ρουτίνα
Κάθε πρωί
Χρησιμοποιήστε είτε ένα τζελ είτε ένα καθαριστικό με βάση τη λοσιόν-εξαρτάται από εσάς! Αν επιλέξετε ένα τζελ, βεβαιωθείτε ότι είναι ρυθμισμένο με ενυδατικά συστατικά, όπως γλυκερίνη ή έλαια, έτσι δεν στεγνώνει εντελώς το δέρμα σας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον υαλουρονικό ορό γύρω από τις περιοχές στις οποίες έχετε την τάση να στεγνώνετε, και στη συνέχεια εφαρμόστε με κυκλικές κινήσεις μία ελαφριά ενυδατική κρέμα παντού.
Κάθε βράδυ
Καθαρίστε με το πρωινό καθαριστικό σας, και στη συνέχεια τονώστε με φουντουκιά ή υγρό σαλικυλικό οξύ όπου είστε πιο λιπαρή. Εφαρμόστε το υαλουρονικό οξύ όπου είστε το πιο ξηρή, και στη συνέχεια δώστε στο δέρμα σας ενυδάτωση από μια κρέμα γέλης με νερό.
Εφαρμόστε μια μάσκα στη ζώνη T σας και οπουδήποτε άλλο λιπαίνετε μία φορά την εβδομάδα.

Ευαίσθητο και αντιδραστικό
Ερυθρότητα, προσκρούσεις, κλιμάκωση, κνησμός και καύση – τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ευαίσθητου και αντιδραστικού δέρματος. Συνήθως προκαλείται από αλλεργίες επαφής ή υποκείμενο σύμπτωμα κάτι άλλο-ροδόχρου ακμής. Το δέρμα σας γίνεται κόκκινο σε απόκριση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως το άγχος, ο ήλιος, η καφεΐνη, τα ζεστά ροφήματα, τα πικάντικα τρόφιμα ή το αλκοόλ; “Η φαγούρα είναι πιο πιθανό να συνδέεται με αλλεργία, ενώ η καύση συνδέεται με ροδόχρου ακμή”. Αν το δέρμα σας φαίνεται να είναι αντιδραστικό, είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με τον δερματολόγο σας. Και ακόμα κι αν είναι ευαίσθητο, θα θελήσετε να αποφύγετε τα προϊόντα με άρωμα και σκληρές χημικές ουσίες όσο μπορείτε.
Η ευαίσθητη και αντιδραστική ρουτίνα δέρματος
Κάθε πρωί
Πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα καθαριστικό γάλακτος ή κρέμας. Ιδανικά όλα τα προϊόντα σας πρέπει να είναι απαλλαγμένα από άρωμα και να αποφεύγεται η λεβάντα, η μέντα και η καμφορά – αυτά μπορούν να προκαλέσουν ερυθρότητα και τσούξιμο. Παραλείψτε τους ορούς – η ρουτίνα σας θα πρέπει να είναι πολύ μικρή και να ενυδατώσετε με μια ενυδατική κρέμα που εγχύεται με ηρεμιστικά συστατικά, όπως το πράσινο τσάι, το σκουαλάνιο, τα οποία επίσης ενισχύουν το φυσικό φράγμα του δέρματός σας σε ερεθιστικά.
Κάθε βράδυ
Πλύνετε το πρόσωπό σας και ενυδατώνετε με τα πρωινά σας προϊόντα. Είναι σημαντικό να μην εισάγετε πάρα πολλά διαφορετικά συστατικά στη ρουτίνα σας.
Σκεφτείτε ένα ηρεμιστικό ορό, το οποίο μπορεί να ενισχύσει πραγματικά το δέρμα σας και να το αποτρέψει από ευερεθιστότητα. Είναι τα απλά πράγματα.

Ελαστικός
Είναι το δέρμα σας λεπτό; Το οποίο είναι κλασικά γνωστό ως “φυσιολογικό δέρμα” επειδή είναι “τυπικά ούτε λιπαρό ούτε ξηρό” είναι σε θέση να ανέχεται μια ευρεία σειρά προϊόντων, από οξέα έως αρώματα χωρίς αντίδραση ή ερεθισμό. Εντάξει, τώρα αυτό το δέρμα είναι απλά καμαρωτό.
Η ελαστική ρουτίνα δέρματος
Κάθε πρωί
Καθαρίστε με ό,τι θέλετε και στη συνέχεια εφαρμόστε έναν ορό της επιλογής σας. Θέλετε φωτεινότερο δέρμα; Δοκιμάστε έναν ορό βιταμίνης C. Ομαλότερο δέρμα; Αναζητήστε προϊόντα με άλφα υδροξυοξέα. Ή, παραλείψτε εντελώς τον ορό – εξαρτάται από εσάς. Τελειώστε με οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα.
Κάθε βράδυ
περισσότερο από το ίδιο εδώ. Καθαρίστε και ενυδατώστε με τα πρωινά σας προϊόντα.
Μπορείτε να δοκιμάσετε οτιδήποτε!


Ώριμος
“Το ώριμο δέρμα χαρακτηρίζεται από αυξημένη ξηρότητα, κηλίδες ηλίου, λεπτές γραμμές και χαλαρότητα”. Έρχεται με την ηλικία, αλλά “συσχετίζεται συχνά με την έκθεση στον ήλιο και το κάπνισμα.” Έτσι ναι, μπορεί να είσαι νεαρός με “ώριμο” δέρμα. Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε: 1. Λεπτές γραμμές που εμφανίζονται ενώ το πρόσωπό σας είναι χαλαρό. 2. Poikiloderma-μια λέξη που περιγράφει κόκκινα και καφέ χρώματα, κηλίδες ήλιου και 3. Σπασμένα αιμοφόρα αγγεία, τα οποία αποτελούν ένδειξη ζημίας από τον ήλιο. Αν παρατηρήσετε κάποια από αυτά στο δέρμα σας, μιλήστε στο δερματολόγο σας.
Η ρουτίνα ώριμης επιδερμίδας
Κάθε πρωί
Καθαρίστε με καθαριστικό με βάση τη λοσιόν και, στη συνέχεια, φορέστε έναν ορό θρέψης. Στρώστε μια ενυδατική κρέμα.
Κάθε βράδυ
Καθαρίστε το δέρμα και στη συνέχεια εφαρμόστε μια ρετινόλη. Τελειώστε με την πρωινή ενυδατική κρέμα και ένα λάδι της επιλογής σας, αν θέλετε.


Κάθε βράδυ
πλύνετε με ένα καθαριστικό λαδιού. Παρακολουθήστε με έναν ορό ή ουσία υαλουρονικού οξέος και στρώστε μια παχιά ενυδατική κρέμα στην κορυφή. Εναλλακτικά, μπορείτε να ενυδατώσετε με μια λεπτή λοσιόν και να την σφραγίσετε με ένα ελαφρύ πετρέλαιο προσώπου – προσέξτε για συστατικά όπως λάδι jojoba, ηλιέλαιο, έλαιο σπόρου κνήκου και βερίκοκο.
Καλό να έχετε όσο χρειάζεται,
ομίχλη προσώπου για στιγμιαία ενυδάτωση και λάδι ή βάλσαμο πολλαπλών χρήσεων για να σφραγίσει την υγρασία.
Ελαιώδης
Εάν τυχαίνει να είναι ο σπάνιος άνθρωπος που χρησιμοποιεί το κινητό τους τηλέφωνο για να αναπνέει – μιλήστε , τότε εξετάστε την οθόνη μετά την έκλεισή σας. Βλέπετε μια λιπαρή ταινία; Συγχαρητήρια! Έχετε λιπαρό δέρμα. Ο Δρ. Μιχαήλ λέει ότι ένας άλλος τρόπος για να δείξετε εάν έχετε λιπαρό δέρμα είναι εάν το δέρμα σας παίρνει σταδιακά πιο λαμπερό ή λιπαρότερο καθώς η μέρα φθείρεται. “Αυτός ο τύπος δέρματος είναι επιρρεπής σε φραγμένους πόρους και σπασίματα … το αντηλιακό και το μακιγιάζ σας μπορεί να φαίνονται να σκαρφαλώνουν ή να γλιστρήσουν”. Και οι πόροι σας θα φαίνονται μεγαλύτεροι, επίσης, χα χαρά. Το λιπαρό δέρμα συχνά δεν χρειάζεται πολλή ενυδάτωση, αλλά χρειάζεται ένα ισχυρό πλύσιμο για να καταπολεμήσει την παραγωγή πετρελαίου και να κρατήσει τους πόρους σαφείς. Η ανάκαμψη; Το λιπαρό δέρμα τείνει να ωριμάσει αρκετά καλά. Οι ρυτίδες είναι στο μέλλον όλων, αλλά η δική σας μπορεί να είναι πιο κάτω από αυτόν τον δρόμο.
Η λιπαρή ρουτίνα δέρματος
Κάθε πρωί
Θα χρειαστείτε ένα καθαριστικό που μπορεί να περικόψει το λάδι που παράγει το δέρμα σας όλη τη νύχτα, ώστε να πλένετε με ένα που αναφέρει πηλό στην ετικέτα ή ένα που ελαφρώς απολέπιση με σαλικυλικό οξύ. Καθαρίστε τον ιστό εξισορρόπησης στη συνέχεια για να ξεγελάσετε το δέρμα σας για να παράγετε λιγότερα πετρέλαια και για να αποφύγετε το ξεφούσκωμα του πετρελαίου να φράξει τους πόρους σας. Τα καλύτερα περιλαμβάνουν συστατικά όπως η νιασιναμίδη, το σαλικυλικό οξύ και το έλαιο δέντρων τσαγιού. Για εξαιρετικά λιπαρό δέρμα, μερικές φορές υαλουρονικό οξύ μπορεί να αντικαταστήσει μια ενυδατική κρέμα. Διαφορετικά, αναζητήστε μια ενυδατική κρέμα με πηκτή νερού που είναι ελαφριά, αλλά εξαιρετικά ενυδατική.
Κάθε βράδυ
Διπλός καθαρισμός! Ξεκινήστε πρώτα με ένα καθαριστικό λαδιού και, στη συνέχεια, πλύνετε ξανά με το πρωινό καθαριστικό. Τόνος με φουντουκιά ή υγρό σαλικυλικό απολεπιστικό και στη συνέχεια συμπληρώστε με κρέμα νερού με γέλη.
Καλό να έχετε ανάλογα με τις ανάγκες
Κάθε εβδομάδα ή έτσι εφαρμόστε μια μάσκα αργίλου για 20 λεπτά. Βρείτε ένα που συνδυάζει τα συστατικά του πηλού με λίγη ενυδάτωση, όπως η αλόη, έτσι ώστε η μάσκα να μην λουρίζει πλήρως το δέρμα σας. Η υπερβολική ξήρανση μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερο πετρέλαιο, αρκετά παράξενα.
Συνδυασμός
Συνδυασμός του δέρματος είναι το κοχύλι της φροντίδας του δέρματος – είναι δύο αντιτιθέμενα πράγματα, και δεν είναι όλα τόσο μεγάλα. «Συνδυασμός ανθρώπων μπορεί να είναι λιπαρός σε ορισμένες περιοχές και να στεγνώσει σε άλλους, και συνήθως αυτό επιδεινώνεται από τα προϊόντα ή τον καιρό», δήλωσε ο Dr. Mikhail στην ITG. Η ζώνη Τ είναι συνήθως η ελαιώδης περιοχή και η περιφέρεια του προσώπου και των μάγουλων είναι συνήθως ξηρότερη. Για να γίνει αυτό ακόμη πιο περίπλοκη, όταν τα μάγουλα σας να πάρετε φυσικά ξηραντήριο το χειμώνα και να φτάσετε για ένα παχύτερο κρέμα για να τους βοηθήσει, Τ-ζώνη σας γίνεται επιπλέον λιπαρά και λιπαρά. Το αντίστροφο συμβαίνει το καλοκαίρι – όταν καλέσετε τους moisturizers σας για μια T-ζώνη που είναι λιγότερο κηλίδα, το υπόλοιπο πρόσωπο σας παίρνει αφυδατωμένο. Δώστε προσοχή στο πώς αισθάνεται το δέρμα σας καθώς αλλάζουν οι εποχές – μπορεί να βελτιωθεί ή να επιδεινωθεί ανάλογα με τις συνθήκες.
Η Συνδυασμένη Δερματική Ρουτίνα
Κάθε πρωί
Χρησιμοποιήστε είτε ένα τζελ είτε ένα καθαριστικό με βάση το λοσιόν-εξαρτάται από εσάς! Αν επιλέξετε ένα τζελ, βεβαιωθείτε ότι είναι ρυθμισμένο με ενυδατικά συστατικά, όπως γλυκερίνη ή έλαια, έτσι δεν στεγνώνει εντελώς το δέρμα σας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον υαλουρονικό ορρό γύρω από τις περιοχές στις οποίες έχετε την τάση να στεγνώνετε, και στη συνέχεια τρίψτε ελαφριά ενυδατική κρέμα με πηκτή νερού παντού.
Κάθε βράδυ
Καθαρίστε με το πρωινό καθαριστικό σας, και στη συνέχεια τονώστε με φουντουκιά ή υγρό σαλικυλικό οξύ όπου είστε πιο λιπαρό. Εφαρμόστε το υαλουρονικό οξύ όπου είστε το πιο ξηρό, και στη συνέχεια δώστε στο δέρμα σας μια αντλία ή δύο από μια κρέμα γέλης με νερό.
Καλό να έχετε
όποτε χρειαστεί Εφαρμόστε μια μάσκα από πηλό στη ζώνη T σας και οπουδήποτε άλλο λιπαίνετε μία φορά την εβδομάδα. Η ασημένια σφαίρα σας είναι η τεχνική πολλαπλών μάσκας. Πηγαίνουν τις ημέρες όπου μια μάσκα ή ένα προϊόν πηγαίνει παντού. Καλωσορίστε στην ανεξαρτησία
Προειδοποίηση με ξεμπλοκάρισμα
Εντάξει, αυτός ο τύπος δέρματος είναι εύκολο να εντοπίσει [αργά χτύπημα] -γουκαρίδες, whiteheads, και μεγάλες (και μερικές φορές οδυνηρές) κύστεις. Ενώ το λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι επιρρεπές σε ξεσπάσματα από τη φύση, το δέρμα “επιρρεπής σε ξεσπάσματα” δεν είναι πάντα λιπαρό. «Οι τύποι στεγνού δέρματος μπορεί να είναι επιρρεπείς λόγω των ορμονών – γενικά κατά τη διάρκεια των περιόδων», εξηγεί ο Δρ. Μιχαήλ. Αυτό συμβαίνει γιατί “είναι στην πραγματικότητα μια μετατόπιση της λιπαρότητας στο δέρμα κατά τη διάρκεια του μήνα.” Και αυτή η μετατόπιση στο πλέγμα ενεργοποιεί το δέρμα σας για να ξεφύγει.
Η ρουτίνα δέρματος με ξεθωριασμένο δάκτυλο
Κάθε πρωί
Εκτιμήστε εάν το δέρμα σας κλίνει ελαιώδες ή ξηρό και στη συνέχεια πλύνετε με τα αντίστοιχα καθαριστικά που περιγράφονται παραπάνω. Ακολουθήστε πάντα με ένα υγρό σαλικυλικό οξύ για να καθαρίσετε τους πόρους σας. Εφαρμόστε μια επιτόπια επεξεργασία με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου σε ζίτσες, περιμένετε μερικά λεπτά για να στεγνώσει και στη συνέχεια τελειώστε με μια ενυδατική κρέμα που αντιστοιχεί στο ξηρό ή λιπαρό δέρμα σας.
Κάθε βράδυ
καθαρίστε το διπλάσιο με πλύσιμο λαδιού και μετά το πρωί καθαριστικό. Για έντονη διάσπαση, απλώστε το σαλικυλικό οξύ ή το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου στο πρόσωπό σας. ( Περισσότερα για αυτά τα συστατικά εδώ .) Τερματίστε με μια ελαφριά ενυδατική κρέμα.
Καλό να έχεις όπως χρειάζεται
Σπυράκια! Επίσης, εξετάστε τις μάσκες θείου για χρήση μία φορά την εβδομάδα και το αζελαϊκό οξύ για να βοηθήσετε να συρρικνώσετε τα σπυράκια και να αποφύγετε τα σκοτεινά σημάδια.
Ευαίσθητο και αντιδραστικό
Ερυθρότητα, προσκρούσεις, κλιμάκωση, κνησμός και καύση – τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ευαίσθητου και αντιδραστικού δέρματος. Ο Δρ Μιχαήλ λέει ότι συνήθως προκαλείται από αλλεργίες επαφής ή υποκείμενο σύμπτωμα κάτι άλλο-ροδόχρου ακμής. Το δέρμα σας γίνεται κόκκινο σε απόκριση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως το άγχος, ο ήλιος, η καφεΐνη, τα ζεστά ροφήματα, τα πικάντικα τρόφιμα ή το αλκοόλ; Ίσως να έχετε ροδόχρου ακμή, λέει ο Δρ Mikhail. “Η φαγούρα είναι πιο πιθανό να συνδέεται με αλλεργία, ενώ η καύση συνδέεται με ροδόχρου ακμή”. Αν το δέρμα σας φαίνεται να είναι αντιδραστικό, είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με τον δερματολόγο σας. Και ακόμα κι αν είναι ευαίσθητο, θα θελήσετε να αποφύγετε τα προϊόντα με άρωμα και σκληρές χημικές ουσίες όσο μπορείτε.
Η ευαίσθητη και αντιδραστική ρουτίνα δέρματος
Κάθε πρωί
Πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα καθαριστικό γάλακτος ή κρέμας. Ιδανικά όλα τα προϊόντα σας πρέπει να είναι απαλλαγμένα από άρωμα και να αποφεύγεται η λεβάντα, η μέντα και η καμφορά – αυτά μπορούν να προκαλέσουν ερυθρότητα και τσούξιμο. Παραλείψτε τους ορούς – η ρουτίνα σας θα πρέπει να είναι πολύ μικρή και να ενυδατώσετε με μια ενυδατική κρέμα που εγχύεται με ηρεμιστικά συστατικά, όπως το πράσινο τσάι, το σκουαλάνιο ή τα κεραμίδια, τα οποία επίσης ενισχύουν το φυσικό φράγμα του δέρματός σας σε ερεθιστικά.
Κάθε βράδυ
Πλύνετε το πρόσωπό σας και ενυδατώνετε με τα πρωινά σας προϊόντα. Είναι σημαντικό να μην εισάγετε πάρα πολλά διαφορετικά συστατικά στη ρουτίνα σας.
Καλό να έχεις ανάλογα με τις ανάγκες
Σκεφτείτε ένα ηρεμιστικό ορό, το οποίο μπορεί να ενισχύσει πραγματικά το δέρμα σας και να το αποτρέψει από ευερεθιστότητα. Επίσης χρήσιμο – ένα κρύο, υγρό πρέζα. Είναι τα απλά πράγματα.
Ελαστικός
Είναι το δέρμα σας “λεπτό, εντελώς λεπτό, ευχαριστώ που ρωτήσατε”; Βήμα στο “ελαστικό” δωμάτιο του δέρματος, το οποίο είναι κλασικά γνωστό ως “φυσιολογικό δέρμα” επειδή είναι “τυπικά ούτε λιπαρό ούτε ξηρό” είναι σε θέση να ανέχεται μια ευρεία σειρά προϊόντων, από οξέα έως αρώματα χωρίς αντίδραση ή ερεθισμό. Επίσης, θεραπεύει γρήγορα την πιθανότητα να ερεθίσει ή να φλεγμονή. “Τα breakouts είναι σπάνια και έρχονται και φεύγουν γρήγορα και οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων – ακόμη και τα προϊόντα με βάση το πετρέλαιο – χωρίς να φράξουν τους πόρους.” Εντάξει, τώρα αυτό το δέρμα είναι απλά καμαρωτό.
Η ελαστική ρουτίνα δέρματος
Κάθε πρωί
Καθαρίστε με ό, τι θέλετε και στη συνέχεια ακολουθήστε με έναν ορό της επιλογής σας. Θέλετε φωτεινότερο δέρμα; Δοκιμάστε έναν ορό βιταμίνης C. Ομαλότερο δέρμα; Αναζητήστε προϊόντα με άλφα υδροξυοξέα. Ή, παραλείψτε εντελώς τον ορό – εξαρτάται από εσάς. Τελειώστε με οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα.
Κάθε βράδυ
περισσότερο από το ίδιο εδώ. Καθαρίστε και ενυδατώστε με τα πρωινά σας προϊόντα. Προσθέστε ουσία ή ορό αν θέλετε.
Καλό να έχετε όσο χρειάζεται
Μπορείτε να δοκιμάσετε οτιδήποτε. Μύδια προσώπου, μάσκες φύλλων, φλούδες … ο κόσμος είναι το στρείδι σας.
Ωριμος
“Το ώριμο δέρμα χαρακτηρίζεται από αυξημένη ξηρότητα, κηλίδες ηλίου (poikiloderma), λεπτές γραμμές και χαλαρότητα”, λέει ο Δρ. Μιχαήλ. Έρχεται με την ηλικία, αλλά “συσχετίζεται συχνά με την έκθεση στον ήλιο και το κάπνισμα.” Έτσι ναι, μπορεί να είσαι νεαρός με “ώριμο” δέρμα. Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε: 1. Λεπτές γραμμές που εμφανίζονται ενώ το πρόσωπό σας είναι ανάπαυσης. 2. Poikiloderma-μια λέξη που περιγράφει κόκκινα και καφέ χρώματα-AKA κηλίδες ήλιο που δεν πάει μακριά το χειμώνα? και 3. Σπασμένα αιμοφόρα αγγεία, τα οποία αποτελούν ένδειξη ζημίας από τον ήλιο. Αν παρατηρήσετε κάποια από αυτά στο δέρμα σας, μιλήστε στο δερματολόγο σας.
Η ρουτίνα ώριμης επιδερμίδας
Κάθε πρωί
Καθαρίστε με καθαριστικό με βάση τη λοσιόν και, στη συνέχεια, αγγίξτε έναν στοχευμένο ορό. Αυτός που θα θέλατε θα αναφέρει τα πεπτίδια, το υαλουρονικό οξύ (σε λεπτές λεπτές γραμμές), ή ένα μείγμα αντιοξειδωτικών. Στρώστε μια ενυδατική κρέμα μεσαίας έως μεγάλης επάνω.
Κάθε βράδυ
Καθαρίστε το δέρμα και στη συνέχεια εφαρμόστε μια ρετινόλη. Τελειώστε με την πρωινή ενυδατική κρέμα και ένα λάδι της επιλογής σας, αν θέλετε.