Βιταμίνη Ε και υγεία του δέρματος

Τι είναι η βιταμίνη Ε;
Share on facebook

Οι βιταμίνες είναι σημαντικές για τη διατήρηση της εμφάνισης και της υγείας του δέρματος. Η καλύτερη πηγή βιταμινών προέρχεται από τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, αλλά τα συμπληρώματα βιταμινών και τα τοπικά προϊόντα που περιέχουν βιταμίνες μπορούν επίσης να είναι ωφέλιμα.

Εκτός από την ενίσχυση της εμφάνισης του δέρματος, οι βιταμίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία μιας ποικιλίας δερματικών παθήσεων όπως η ακμή, η ψωρίαση και τα αποτελέσματα της γήρανσης από την έκθεση στον ήλιο στο δέρμα σας.
Τι είναι η βιταμίνη Ε;
Η βιταμίνη Ε είναι ένα λιποδιαλυτό, απαραίτητο θρεπτικό συστατικό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η βιταμίνη Ε βοηθά στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, της κυτταρικής λειτουργίας και της υγείας του δέρματος. Είναι ένα αντιοξειδωτικό και αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των επιδράσεων των ελεύθερων ριζών που παράγονται από το μεταβολισμό των τροφίμων και των τοξινών στο περιβάλλον.

Η βιταμίνη Ε μπορεί να αποβεί ωφέλιμη για τη μείωση της UV φθοράς στο δέρμα.

Μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική στη μείωση των συμπτωμάτων της ατοπικής δερματίτιδας και της λιπαρής ηπατικής νόσου και στην επιβράδυνση της εξέλιξης της ήπιας έως μέτριας νόσου του Alzheimer.

Η βιταμίνη Ε χρησιμοποιείται ακόμα και για τη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων, μειώνοντας τον κίνδυνο θρόμβων αίματος.

Το φως και η έκθεση στον ήλιο μειώνουν τα επίπεδα βιταμίνης Ε στο δέρμα. Τα επίπεδα βιταμίνης Ε επίσης μειώνονται όσο περνάνε τα χρόνια στον κάθε άνθρωπο.

Ωστόσο, η βιταμίνη Ε διατίθεται σε πολλά τρόφιμα, σε μορφή συμπληρώματος και ως συστατικό σε προϊόντα που εφαρμόζονται τοπικά.